9 юли 2011 г.

АЗБУКА НА ХОМЕОПАТИЯТА 4 - Similimum



Similimum - Онова вещество, което, вкарано в един здрав организъм, предизвиква определени симптоми, лекува същите тези симптоми, открити в друг болен от тях организъм. То е с енергия , подобна на този болен организъм. Това вещество чрез определен брой разреждания с вода се превръща в хомеопатично лекарство.

Хомеопатичните лекарства в 60% са от растителен източник

и в останалото си количество се приготвят от всичко, което представлява заобикалящият ни свят.

Предлагат се в течен спиртен разтвор или във вид на гранули от млечна захар, натоварена с разтвора. Освен това се различават и по степен на разреждане, нарича се потенция. Колкото е по-разредено, толкова е по-силно и по-продължително като въздействие, защото съдържа по-голяма енергия. Тази енергия се отключва при производствения процес чрез специални почуквания, наречени сукусии.Техниката се нарича потенциране.


Доказване. Последователното изпробване на субстанции върху здрави човешки същества с цел да се изяснят симптомите, които веществото предизвиква.
Симптомите са изчерпателна информация от трите нива на съществуване на човека - умствено, емоционално и физическо.



Materia medica - справочник, който съдържа информацията за действието на хомеопатични лекарства, добити чрез доказванията. Горе-долу около над 200 на брой днес.


Repertorium - справочник, който съдържа информация относно това колко хомеопатични лекарства могат да повлияят даден болестен симптом, защото са го предизвикали при процеса да доказване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар