18 май 2013 г.

АЗБУКА НА ХОМЕОПАТИЯТА 2 - Закон на подобието



               Similia Similibus Curantur 

                                   Подобното лекува подобно.

Лекуване с подобно.Всяка субстанция, която може да създаде определена съвкупност от симптоми в здравия организъм, може да премахне същата съвкупност от симптоми в болния организъм.Защото:

Материя и енергия преминават една в друга в електродинамичното поле.

Има хипотеза, че поведението на жизнената сила е аналогично на това на електродинамично поле.


Електродинамичното поле е взаимовръзка между частиците, които пък си взаимодействат чрез заряда и движението си. Тези връзки се наричат вибрации или трептене.Движението на електроните около ядрото може да бъде описано като вълна.Полето се измерва, както се измерват вълните - с честота, дължина на вълната и амплитуда.Силата или енергията на вълната или полето е пропорционална на амплитудата и честотата.

Резонанс във физиката (от френски résonance) е явление, което настъпва при изравняване на честотата на външната сила с честотата на собствените трептения на системата и се изразява в рязко нарастване на амплитудата на принудените трептения

 Всяка субстанция има характерна честота,наречена резонансна честота, на която енергията или силата е максимална. Болестотворните,както и благотворните въздействия са на принципа на резонанса.Едно лечение е успешно, защото е в резонанс с нивото на възприемчивост на организма в момента.Също така един стресов фактор ще засегне организма, ако е в резонанс с него.
Всяка субстанция ще вибрира с по-голяма сила, ако бъде възбудена от вълна с подобна честота.
ХОМЕОПАТИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ СЕ СЪСТОИ В ТЪРСЕНЕ НА ОНОВА ВЕЩЕСТВО, КОЕТО ДА РЕЗОНИРА С ДАДЕН ЧОВЕК И УМНИ ГЛАВИ СА ПРЕВЪРНАЛИ МНОГО ТАКИВА ВЕЩЕСТВА В ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар