14 април 2011 г.

АЗБУКА НА ХОМЕОПАТИЯТА 6 - Мизъм


Това е преобладаващото предразположение, което определя вид, скорост, дълбочина и вид на увреждането на функционално или структурно нива.Когато една клетка е наранена, тя прави революция! Тази революция протича в три степени: първо настава възпалението като защита и ремонт. Ако нараняващият фактор не се обезвреди с възпалението, то възпалението се превръща в индурация, надебеляване на тъканта. Ако това пак не обезврежда вредящия фактор, тялото включва разрушаване на болната част, но запазване на останалото цяло. Така един тумор или язва са резултат от такъв процес.


Генетиката определя миазъма. Гените определят способността на всеки индивид да посреща предизвикателствата на външната среда, вкл. и тези, които правят болести.
Всеки човек се държи според неговата генетична особеност и характер. Болестите могат да се считат като резултат от взаимодействието на генетичната природа на човека със средата.


Псора, сикоза и сифилис са имената, дадени от Ханеман, за означаване трите вида програми, с които организмът реагира.Така болестта е от една страна резултат на взаимодействие между среда и организъм, а от друга е форма на защита.

Болестта е форма на отлагане на мигновеното унищожаване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар