30 август 2013 г.

АЗБУКА НА ХОМЕОПАТИЯТА 8 - Хомеопатичен преглед



За много хора този стол е електрически.Затова са изпълнени с притеснения преди събитието,очакват да бъдат разпитвани, порицани, наказани,а голямата тайна награда е, че прегледът е започнал още от позата на пациента в чакалнята!




Повечето се забавляват на хомеопатичните въпроси, защото често пъти, когато изкажем наглас стресово наше преживяване, то направо ни развеселява. Защото с дистанцията на времето природата е отдалечила от нас болезнеността и си е свършила своята лечебна работа. Пред хомеопата стои въпроса къде точно да я подкрепи и къде точно да не попречи на тази безпогрешна лечителка.
 Страх ме е да не се изпусна!


Ха, сега! И за това ли трябва да говорим! Я да я преценя тази хомеопатка, какво всъщност иска да разбере от мен!
  Когато се разкрива интимната същност на нечия човешка природа, за някои хора е трудно да разберат, че отсреща не стои враг, а съюзник.


Срам ме е.


Каквото и да прави човек, си личи отвън, нима може да се скрие това, което иска да се покаже?


        

Хич не са малко и тези пациенти, които не са разбрали, че ни трябват първоначално около два часа, а нерядко и идните няколко години, за да ги разгадаем техните характери, затова са си назначили още няколко срещи, прегледи, операции на другия ден, така че първата най-силна тяхна черта е нетърпението, а може би и взискателност, която ги притиска до степен, че настояват всичко да се случва на планираното от тях време. А не се замислят дали слонът изобщо е питал мравката в колко часа да си постави крака около нея!

    Трудното в хомеопатията изобщо не идва от факта дали е откровен или не пациентът.Откритите, доверяващи се, премислилите самокритично живота си пациенти са благина, но изходът зависи от това - ще се получи ли резонанс между лекар и пациент.
Резонанс между нивото на грамотност, осведоменост, чувствителност на лекаря, за да знае и открие верното лекарство и нивото на зрелост на страданията на пациента, назрял ли е моментът за оздравяване, което е в сила, и за новородените, и за възрастните.






             И така:   прегледът в хомеопатията се нарича интервю. Защото външно изглежда като разговор, например като при психолог. Първоначално и проследяващо интервю.




През време на първоначалното чрез разговор,наблюдение, преглед на налична медицинска документация от изследвания и готови медицински констатации, се получава картина, която обхваща оплакванията на физическо, емоционално и психично нива. Тази картина се съчетава с характера на човека, което носи термина „тоталност на симптомите“.
 След обработване на получените данни чрез професионален софтуеър хомеопатът определя лекарството.
 Това лекарство трябва да възстанови здравето на трите нива на съществуване – физическо, емоционално и психическо.

Едновременно. И трайно!
Верно ли ?



Ето под такъв ъгъл ни гледат, когато сме успели! Успехът е двустранен, победата е за лекар и пациент едновременно, знаете ли защо? Защото двете страни в тази битка са не лекуващ и лекуван, а те, двамата заедно срещу пълната със загадки грешка, наречена болест.
                                       





Няма коментари:

Публикуване на коментар