13 декември 2015 г.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ПУБЛИКАЦИИ ПСОРИАЗИС


ЗАБРАНЕНО ЗА ПАЦИЕНТИ!


ПСОРИАЗИС,

 красотата на хомеопатията

Красотата винаги произтича или се създава от някакъв ред, който създава усещане за хармоничност, такова подреждане на участвуващите части, от което се получава  картина или събитие , носещи идеята за съгласие, пасване и доволство.
Първи преглед
28.02.2008.
65 годишен мъж със псориазис от 10 години.Всичките тези години има обриви по цялото тяло БЕЗ ЛИЦЕТО.
ОТ 1 СЕДМИЦА ИМА И ПО ЛИЦЕТО, ЧЕРВЕНО Е, ЛЮСПИ ПАДАТ ИЗ СТАЯТА НЕПРЕСТАННО.
Сърби, боли, стяга като гипс, БОЦКА. „Мъка ми е, ЩЕ ПУКНА, ЩЕ СЕ ЗАСТРЕЛЯМ ОТ безсъние. Като ме загрее обривът, не мога да легна, ставам, гледа м нощем  TV, ЧОПЛЯ ДО РАНА корите“.
Казва за себе си, че винаги е бил здравеняк, дълги години играел футбол, треньорите го хвалели пред  другите, че както той можел, никой друг не можел.
На 36 г след ледена вода, която винаги дотогава си пиел, го хванала кашлица, която продължила около месец, а го лекували с антибиотици цели 4 месеца след това за туберкулоза, която не се доказала.
След  лечението с а.б. получил хепатомегалия, която подобрил с мед и лимони.
След това вдигнал кръвно налягане, чиито стойности достигали на моменти 260/над 100, сега то е ТУ МНОГО НИСКО, ТУ МНОГО ВИСОКО. Когато е високо, усеща запалена главата си и я слага под студена чешма.
Преди 10 г изненадващо умира баща му, който бил красив и добър човек, природно интелигентен.Лекарите виновни. По това време жена му в болница , притеснявал се и за нея.
Тогава се появил псориазисът, но като дете имал екзема, лекувана с билки.
Преди 3 седмици имало пожар в гаража и изгоряла ретро колата, която пазел и лъскал, светела чак. Синът му много я обичал. Приел това като неправда, защото знаел кои са го направили, но тях нямало как да ги съди. Реакцията му била да успокоява сина.
„Купих си с пари всички болести“, има предвид  дал много пари за лекарства.
Описва себе си като нервен, избухлив, за дреболии, като пуканка. Нервира се на политиците, че са мошеници, обещават, а...не е справедливо. „Всичко побеждавам. Няма обиждане при мен, защото никой не смее!“ Бил и боксьор, но никога не се е случвало да се бие, защото сбиването е просташка работа, а той вдигал цели коли, толкова здравеняк бил. „Никой не ми е показвал превъзходство и на ум, и на сила.. Пантера бях, светкавична реакция имах, вратар бях, в Европа няма такъв, никой не може гол да ми вкара.Аз сам се устройвах, без  репоръки.Рационализатор бях, но не си взех документа, защото не обичам предимства. И сам да съм, не мога да посегна на чуждо. Всичко ми се отдава, поезия, рисуване, пеене, но не ми се учеше. Мен никой не може да ме командва. Не съм покорен. Мразя някой да ми показва превъзходство, веднага ще го сложа на мястото му, ако трябва и на сила. Не вярвам в Бог, за мен природата решава“.  Притеснява се от безпаричието и  неплатени сметки.
Седи прав, с ръце в джоба,а жена му плаче до него. Лицето му е с КРИВА УСМИВКА. ПЛЕШИВ.
Зиморничав, нежаден.
Семейна история на псориазис и хипертония, но и дълголетие.
Обича сладко, мрази тлъсто.
ПРЕДПИСАН Sulph 1M еднократно.
ПРОСЛЕДЯВАНЕ
19.03.2008.
Спи добре . Лек грип. Няма да се самоубива. Сърбежът е намалял. Намалява червенината. Намалява лющенето. Спира алопатия за кръвно, има 1-2 критични дни с кръвното, през които е на лека храна. Кръвното стига до нормално. Сърби го здрава кожа.
Тh  Sac lac
08.04.2008
Подобрява се. Краката са по-зле, ръцете по-добре.
Th S.l.
08.05.2008
Подобрява се. Няма кори, само люспи.
Th S.l. Спира да идва. Изпраща много псориатични пациенти.
13.11.2012.
Разговарям с жена му по телефона. Бил е добре през цялото това време.
АНАЛИЗ на случая
Първата ми работа е да определя миазъма. Защото това ще ми даде представа къде е най-тежкото състояние в този човек, най-сериозното увреждане. Syco-syphilis. Защото:
Сифилитичната фаза при заболяване като псориазиса се проявява чрез засягане на лицето, обилното лющене купища кожа, където седне, което изразходва енергията му, интензивният сърбеж, който го кара да се разранява, пречи на съня, от което има суицидни мисли. Боцкащите болки са сифилитични по характер. Хипертония със стойности в двете крайности, ту много високо, ту много ниско е сифилитичен признак, защото е в двете крайности, т.е. трудно е за контролиране. Самата хипертония започва след продължителното а.б. лечение на кашлицата преди 30 години. Единичните много високи стойности още тогава сигнализират за събуждане на сифилитичния миазъм.
1.      Началото на псориазиса вероятно е преди 10 години, когато внезапно умира баща му, което за него е неправда, защото бил здрав и красив, но лекарите го уморяват. Псориазисът се предхожда от 30 години потискаща алопатична терапия на хипертонията.
2.      Началото на Psora вероятно е в детската екзема. Можем да гадаем какво на психическо ниво я е отключило, може да бъде чувството за справедливост, което се оказва чувствителна тема за този човек. Кашлицата преди 30 години, след пиене на студена вода, е Psora, която се проточила с месеци, което значи събуждане на Sycosis. Хепатомегалия след а.б. е Sycosis.  Появата и установяването на псориазис, който се разпростира по цялото тяло за 10 години, е Sycosis,  и хипертонията – и тя с 10 годишно продължително протичане е също Sycosis. Syphilis се показва чрез единичните екстремни стойности на хиретонията, но вече се установява от 1 седмица чрез следните сифилитични симптоми: суицидни мисли, псориазис на лицето, псориазис с екстремно лющене, нетърпим сърбеж, който води до чесане с разраняване, боцкащи болки от псориатичната плака и хипертония с ту високи, ту ниски стойности, т.е трудно контролираща се.
3.      Преминаването към сифилитичен миазъм става от около 1 седмица. Случката е пожар, преди 3 седмици, което той приема като несправедливост. Това е внезапна случка, губи нещо, което много обича – ретро колата, това е за него дълбока скръб. Подготовката за това е потискащото алопатично лечение на хипертонията  и псориазиса с години.
4.      И така логичната верига е несправедливост и псориазис. Началото на псориазиса е от 10 години – след случка на внезапна смърт на баща по чужда вина. Този псориазис е сикотичен, разпространява се по цялото тяло, потискан с мазане. Но няма по лицето и не се лющи прекалено.  Псориазисът става сифилитичен, от 1 седмица, засяга лицето и лющенето се превръща в постоянно пръскане на купища кожа край пациента. Тук случката е пожар преди 3 седмици, отново внезапна по рода си, губи обичана от него вещ, и всичко това е отново несправедливост, защото виновниците няма да бъдат наказани. Кръвното налягане също минава в сифилитична фаза – от ниско в много високо, двете крайности, труден контрол.
5.      Реперторизацията включва рубрики, които касаят физически симптоми в сифилитичен миазъм; психически симптоми в сифилитичен миазъм-черта от характера,която е прекалена в проявата си, деструктивна; темата, на която е чувствителен; лево, десностранност, което тук отпада; температурна модалносттук отпада като рубрики, защото при сифилитичните случаи това вече няма значение.
Skin Psoriasis
         Itching scratch must until it is raw
Generals Hypertension
Generals Stitching pains
Mind  Injustice cannot support
Mind  Del. great person is
Mind Choleric temperament
Mind Godless
Mind Contradiction intolerance to
Sleep
Sleeplessness from itching
Mind Suicidal thoughts
6.      Защо избрах това лекарство? Разсъждавах по следния начин: сифилитичният  псориазис се характиризира с болка и острота, това са много чувствителни натури, при които дълбока скръб или душевно нараняване могат да бъдат причина, те имат някаква острота в характера си, в говора или поведението си. Това е бързо развиващ се псориазис, много лющене навсякъде, където седне или се движи, дълбоки рани,  червенина, единствено този вид може да доведе и до смърт, защото се губи много енергия, става зиморничав човекът.
Когато лицето се засегне, това означава, че е имало много супресия и е знак за тежка форма на болестта.
Търси се някаква внезапна и остра причина  при такива случаи.
Търси се  бързо хомеопатично лекарство. Търси се характер остър и бърз, когото не можеш да контролираш.
Този пациент има високо самочувствие, за най-добрият, толкова, че няма Бог за него, никой не може да го командва, разбирам да го контролира. И както си е така велик и могъщ, изведнаж се случват неща,които са неправди в неговите очи – смъртта на красивия и здрав баща и пожар със загуба на красивата и скъпа на него кола. И отново е неправда, че други са виновниците и те ще останат ненаказани . Той има отношение към красотата, защото от всички черти на покойния си баща е запомнил две – красив и интелигентен. Колата, която лъска с години, пак е всъщност едно парче красота. Сръчен и изобретателен, артистичен. Сярата може да покрие такива черти.
7.      Първите подобрения в сън, суицидни мисли, количеството на лющенето и слизане надолу, към краката с подобряване на ръцете – доказват, че лекарството  е верно.
Къде е красотата в този случай? Странно съчетание на двете думи красота и псориазис, нали? Красотата тук струи , но погледът ни трябва да вникне надълбоко, онези дебри, където се определя редът на събитията вън и вътре в човешките ни тела. това е редът на протичане на един болестен процес, който още преди 200 години е открит за нас от Ханеман:
А. Редът на миазмите, които са обобщаващи стъпки в развитието на една болест. Остра фаза, хронична фаза, деструктивна фаза. Екзема и бронхит; псориазис и хипертония; разранявания  и суицидни мисли. Хомеопатично лечение. Обратен път: суицидни мисли  и рани изчезват; първо лицето се подобрява, псориатичните петна избледняват от горния си край, първо ръцете се подобряват, последни краката, кръвното се нормализира; до лек грип и поносим сърбеж на здрава кожа.  Всъщност графично изобразено това е една крива : псора, сикоза, сифилис, събитието на прием на хомеопатичното лекарство, сифилис, сикоза, псора. Крива с пик хомеопатичното лекарство.Има симетрия. Защо ли? Защото разболяването ни  е форма на отклонение и лечението ни следва да е  връщане от това отклонение.
Б. Външен вид нарязан от остри дълбоки кори, болка, която се усеща и хич да не говори дори човекът, това от една страна. От друга страна остър и сприхав характе, всяващ страх у околните, но сам с дълбоко страдание от неправда. Има съответствие между характера на човека и начина, по който ще протича болестта му. 
В. Красотата хората свързват с лицето, кожата, това, което се вижда отвън. И този пациент мисли така, защото лъска античната си кола с много старание, да е красива отвън. Но едва ли често я кара извън гаража. Защото моторът и вътрешността на красивата кола не пасват на съвремието. Не му върши работа, само е красива отвън. Ако мислите, чувствата и действията не съдържат рушителна енергия, частите на тялото ще са в здравословни съотношения и пропорции, телата ни ще имат красотата на здравето, а то ни дава да си вършим работата през всички времена на нашата човешка история. Ред отвътре е красота отвън. 
Г. Красота витае из въздуха в един лекарски кабинет, чийто праг се прекрачва от усмихнато лице, омиротворение, омекване на чертите – на някого, който пристига за проследяване на ОБРАТНИЯ МУ ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕТО.

Няма коментари:

Публикуване на коментар